b_270_270_16777215_0_0_images_22_oku.jpg

Přihlášky z Ekumenického institutu v Bossey jsou otevřené

V návaznosti na úspěšný pilotní projekt z jara 2021, Ekumenický institut v Bossey vypisuje v r. 2022 výběrové řízení na obnovený desetitýdenní online kurz nazvaný „Společně vstříc jednotě. Být církví v rozděleném světě.“

Kurz bude probíhat plně online, od 14. března do 5. června 2022 s uzávěrkou přihlášek 15. února. Pilotní verze kurzu se v minulém roce aktivně účastnilo 60 studentů, kteří se společně s vyučujícími věnovali různým zásadním tématům a výzvám dnešního ekumenismu.

Pro akademickou děkanku v Bossey, Dr. Simone Sinnovou, bylo vyučování ekumenismu online hluboce povzbuzující zkušeností – v neposlední řadě s ohledem na příležitosti, které nabízí zapojení se po celé Zemi, ve světě, který je díky digitálním technologiím propojený více, než kdykoli předtím.

„Vyzýváme mladé teology i laiky se zájmem se zájmem o ekumenický dialog a angažovanost, aby se přihlásili do tohoto mezinárodního kurzu,“ řekla Sinnová.

Nový online kurz stojí na dlouhodobě zavedených kurzech ekumenických studií v Bossey, je směřován na současnou měnící se dynamiku a konfiguraci ekumenismu prostřednictvím nových médií. V mezinárodní skupině studentů, se budou účastníci zabývat biblickými, teologickými, etickými, sociálními, mezináboženskými a misiologickými rozměry ekumenismu.

Argyro Delidaki z Řecka byl jedním z účastníků kurzu na jaře 2021: „Kurz byl pro mě naplňující; přinesl mi vynikající přehled ekumenického hnutí. Byl také pevně strukturovaný,“ zamyslel se Delidaki po kurzu.

Navíc jsem měl jedinečnou příležitost komunikovat a vyměňovat si názory s lidmi z celého světa. Stali jsme se dobrými přáteli a stále udržujeme kontakt,“ řekl Delidaki.

Podmínkou pro přijetí do kurzu je minimálně šest semestrů vysokoškolského studia teologie nebo příbuzného oboru.

Další informace a přihlášky naleznete na níže uvedených odkazech:

Zdroj: www.oikoumene.org
Přeložila: K. Vítková


Nejnovější z ccsh.cz

Další aktuality pokračují na ccsh.cz