b_270_270_16777215_0_0_images_22_Pátek_2.12._adventní_koncert_sboru_U3V.jpg

"Urovnejte cesty Páně..." volá prorok Izajáš. Jaké byly naše cesty s Pánem o druhém adventním víkendu u nás?

V pátek 2.12. 2022 nám na faru dovezli letošní farní kalendáře a zpravodaje. Skupinka starších se hned po ránu pustila do jejich přípravu k dodání do schránek našim věřícím. Odpoledne, po návratu z práce, je doplnili mladí. Všech 1.500 obálek tak bylo v podvečer připraveno k roznášce od Vítějevsi až po Rousínov. To je území, kde je náš bratr farář, farářem.Byl však již podvečer a to opravdu bohatý. Další adventní koncert začal v 17:30 hodin v kostele. Po závěrečném potlesku byla hned tři souběžná setkání. V kostele v 18:30 hodin vedli manželé ing. Martina a Robert Bulgurovští vztahovou přípravku pro 25 párů snoubenců, v 18:30 hodin na faře bratr farář Martin přípravku pro dospělé na křest, kteří budou pokřtění na Velikonoce 2023, a ještě do třetice v 18:30 hodin ve farním sále probíhal každoměsíční filozofický večer, který vedou MUDr. Kamil Ďuriš a Mgr. Michal Ševčík. Ještě ve 21:00 hodin měl zkoušku sbor na další adventní koncert, protože v kostele nebylo dříve volno.

V sobotu 3.12. 2022 bylo v Blansku krásně nasněženo. Kolem kostela bylo od 6:00 hodin celkem živo. Vždyť v 6:30 hodin byly první, sobotní, letošní adventní bohoslužby tzv. Roráty. Díky, že i pracující si přivstanou. Bylo nás přes 30 účastníků. Hned v 7:30 hodin následovala adventní snídaně v sále na faře. Ne všichni na snídani přijali pozvání, ale zdravé jádro ano! Kolem deváté jsme se rozešli domů. Bratr farář už 23. let dělá Mikuláše v Ruprechtově, kde se konalo odpoledne Mikulášské odpoledne. Většina těch, kdo je připravují jsou účastníky našich bohoslužeb. Sousta soutěží a nadílka naplnili sobotní pěkné odpoledne.

Na druhou adventní neděli 4.12. 2022 připravila sestra Zuzka nový ubrus na stůl Páně, každou neděli v adventu máme jiný, podle názvů nedělí. Tentokrát to byla neděle s názvem "Naděje". Protože naše blanenská varhanice Nikola odjela na víkend do Irska, ujal se služby za varhanami vyškovský varhaník Dalimil. Odehrál všech deset bohoslužeb, které se o víkendu u nás konaly. Díky Bohu za všechny obětavé služebníky. Díky, že spolu s Janem Křtitelem jsme mohli vyhlížet zaslibovaného Pána v naléhavé výzvě: "Obraťte se!"

Martin Kopecký, farář

 Blansko advent2  Blansko advent2  Blansko advent2
 Blansko advent2  Blansko advent2  Blansko advent2
 Blansko advent2  Blansko advent2  


Nejnovější z ccsh.cz

Další aktuality pokračují na ccsh.cz