b_270_270_16777215_0_0_images_articles_Modlitba_za_domov.jpg

14. ročník kulturně duchovního setkání Modlitba za domov má téma ‚Žít ve společném domě‘. Bude se konat v den státního svátku 28. října 2020 při příležitosti připomínky Dne vzniku samostatného Československa a 350 let, které v tomto roce uplynou, od úmrtí pedagoga, biskupa, filosofa a spisovatele J. A. Komenského. Místem tohoto ekumenického setkání bude kostel Husova sboru v Praze ve Vršovicích Církve československé husitské a Vršovické divadlo MANA. Hlavními hosty budou legenda českého popu Václav Neckář, kapela Bacily a chlapecký pěvecký sbor Pueri gaudetes. Hlavní program, koncert v komponovaném pořadu se zajímavými hosty, začne od 15:00 hodin. Pořadem budou provázet herečka, zpěvačka a moderátorka Michaela Dolinová a farář David Frýdl. Hosty budou farářka Martina Viktorie Kopecká, herec Lukáš Jurek, pedagog, komeniolog a kazatel Jan Hábl a nemocniční kaplan a kněz Marek Drábek. Svou účast předběžně přislíbila také zpěvačka a herečka Marta Kubišová. S Českou televizí je jednáno o zajištění přímého přenosu hlavního programu.

V rámci doprovodného programu od 14:30 bude připravena dílna pro děti a rodiče, kde si budou moci společnými silami vyrobit dřevěnou hračku nebo zahrát stolní hry. Od 17:00 se bude konat beseda s hosty Modlitby za domov. Od 18:00 uvede vršovické divadlo MANA divadelní hru Země česká, domov můj? „o lidech, pro které pojmy vlast a čest nebyly pouhými slovy“.

Součástí Modlitby za domov je také výtvarná soutěžní přehlídka pro děti a mládež. Prostřednictvím výtvarných prací a také videa mohou děti zpracovat téma letošní Modlitby za domov Žít ve společném domě. Nejlepší výtvarné práce budou vystaveny v Husově sboru ve Vršovicích od 28. října do 8. listopadu 2020.

jpgModlitba za domov - výtvarná soutěž - plakát

Program: http://www.ekumenickarada.cz/in/3154/vaclav_neckar_s_kapelou_bacily_vystoupi_v_praze_v_ramci_modlitby_za_domov

Zdroj: http://www.ekumenickarada.cz/mzd


Nejnovější z ccsh.cz

Další aktuality pokračují na ccsh.cz