b_270_270_16777215_0_0_images_21_Kostel_svatého_Klimenta_od_východu.jpg

Společnost českých skladatelů organizuje 32. ročník festivalu Dny soudobé hudby. Na tomto festivalu bude mimo jiné zpívat setra Dr. Hana Tonzarová s příbramským ženským sborem Krásky a to 11.11. v kostele sv. Klimenta v Klimentské od 19.30 - viz plakátek na 3. koncert - vstup je volný, kostel temperovaný.

Přijměte pozvání na koncerty avizovaného 32. ročníku festivalu Dny soudobé hudby.

I přes nevyzpytatelnou epidemiologickou celospolečenskou situaci věříme, že živé koncerty v sálech s publikem budou v průběhu listopadu možný, že se interpreti náhle neocitnou v karanténách... Vzhledem k aktuálním přesunům posíláme pozvánky později než v minulosti, aby pak nikdo neodcházel s omluvou od zamčených dveří.

pdfSouhrnný plakátek se všemi koncerty DSH 2021

Hudební ochutnávkou pro letošní ročník budiž odkaz na playlist 31. ročníku DSH, kdy jsme nevzdali a dokázali realizovat nahrávky více než 60 skladeb. Tyto videozáznamy jsme zveřejnili prostřednictvím YouTube

 

S patřičnou hrdostí na svou práci si dovolujeme upozornit, že v Praze 1 v jedné době na dvou místech zazní 66 skladeb 55 autorů z celé republiky i českých autorů působících v zahraničí; do koncertů jsou k poctě 100. výročí narození řazeny skladby Karla Husy, čestného člena SČS in memoriam.

Z tohoto těžko uvěřitelného celkového počtu 66 skladeb bude ještě neuvěřitelnějších 44 premiér: 34 světových, 1 česká a 9 pražských.

Účinkovat budou čeští interpreti světových jmen 4 generací - celkem skladatelé vytvořili více než 150 příležitostí pro jejich uplatnění, mnozí z nich s příkladnou péčí nastudovali vícero skladeb, připočítat je nutno i tři sborová uskupení a komorní orchestr (čímž počet interpretů přesáhne 200 umělců).

Vstupy na koncerty jsou v letošním roce za dodržení hygienických bezpečnostních nařízení volné.

Záznamy z 31. ročníku Festivalu Dny soudobé hudby (2020), který nebylo možné konat v tradiční podobě kvůli antipandemickým opatřením jsou k dispozici online. Ochutnávka pro letošní rok:

Michaela AUGUSTINOVÁ: PĚT LYRICKÝCH OBRAZŮ - z "živého" koncertu 31. roč. Dnů soudobé hudby 15.6.2021

Plakátky na jednotlivé koncerty:


Nejnovější z ccsh.cz

Další aktuality pokračují na ccsh.cz